– Prvu poziciju potpuno zasluženo ponela je ekipa Blu Blada. Oni su tokom regularnog dela lige imali svega dva poraza i trenutno su najbolja ekipa West lige.

Odmah za njima je ekipa All Star-a koja je imala 4 četiri poraza, ali treba napomenuti da su poslednju utakmicu protiv Sweetheart-a predali jer nisu imali rezultatski značaj.

Treće mesto je zauzela ekipa Vice City-a. Nevezano da li u poslednjem kolu zabeleže pobedu ili poraz njima je ova pozicija zagarantovana.

Četvrto čudo West lige je ekipa CarGo Butler predvođena Brankom Petkovićem. Ekipa koja je uspela da se izdigne posle svega što je snašlo na početku sezone. Ceo roster ekipe je promenjen, a momci su u novom sastavu uspeli svojoj ekipi da obezbede visoko četvrto mesto. Trener CarGo-a Petković istako je: “Ko zna šta bi bilo sa ekipom da sam ja od početka sezone bio na klupi i da smo igrali u ovom sastavu”.

Peto mesto zauzela je ekipa Panthers i to je jedino što se za sada sigurno zna. Bez obzira na ishod utakmice koju CarGo igra protiv Airless-a u poslednjem kolu, Panteri su 5. jer imaju lošiji međusobni skor.

Jet Set-u je play off zagarantovan, čak i u slučaju da svi na kraju imaju isto skor 7-11 ne postoji šansa da ovu ekipu ne gledamo u play off-u.

Airless ima najlakšu poziciju. Trebaju im dve pobede kako bi zauzeli šesto mesto, naravno u slučaju da Jet Set i Sweetheart izgube. Takođe treba biti realan da pred igračima Airless-a nije preterano težak zadatak. U subotu se sastaju sa destkovanom ekipom CarGo-a, dok će u nedelju snage odmeriti sa Monstersima – direktnim protivnicima.

Možemo reci da se ekipi Sweetheart sreća osmehnula ovog puta. All Star ekipa predala je utakmicu koja je trebala da se odigra u subotu. Sada je sve na igračima Sweetheart-a, u slučaju da pobede Vice City mogu zauzeti 6. mesto, ali takođe im preti i ispadanje u slučaju da ne osiguraju pobedu. Ekipa Sweethearta je srećno dobila ekipu All Star-a, 20:00 i vratili aktivno u borbu za play offu, uz dosta sreće ukoliko pobede Vice Citi mogu biti 6, ali mogu čak i ispasti.

Monstersima je situacija kristalna. Moraju osigurati pobedu protiv Airless-a i mesto u play off-u im je zagarantovano.